مهاجرت از طریق کار و حرفه

مهاجرت از طریق کار و حرفه

این روش وپژه کسانی است که تمایل دارند در کانادا ( به جز استان کبک ) ساکن شده و مشغول به کار شوند. این دسته از متقاضیان که به آنها خود اشتغال یا Self Employed هم گفته می شود ؛ بر اساس کار و حرفه شان جهت اقامت دائم در کانادا انتخاب می شوند. شرایط لازم جهت اقدام برای این مدل از مهاجرت عبارتند از: نوع حرفه و شغل ؛ سابقه کاری ؛ میزان آشنایی به زبان انگلیسی و فرانسه و سایر ویژگی هایی است که به آنها کمک می کند تا در کانادا زندگی جدیدی را پایه گذاری کنند.

لازم به یادآوری است که استان کبک شرایط و قوانین خود را جهت انتخاب این دسته از متقاضیان دارد. از آنجاییکه قوانین مربوط به مهاجرت همواره در حال تغییر است؛ ما توصیه می کنیم تا با استفاده از کمک مشاورین سازمان لیوا همواره در جریان آخرین تغییرات باشید.

دولت کانادا هر ساله در راستای سیاست های مهاجر پذیری ؛ لیست مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت از طریق کار و حرفه را اعلام می کند.  لیست جدید مشاغل مورد نیاز در جدول زیر ارائه شده است:

کارشناسان بیمه و حسابداری مهندس معمار پزشک متخصص پزشک عمومی و خانواده
دندان  پزشک کارشناس بهداشت و دهان روانشناس مددکار اجتماعی
پرستار دارای مجوز پرستار قراردادی دارای مجوز آشپز سرآشپز
جوشکار صنعتی برقکار صنعتی پیمانکار و سوپروایزر تجاری پیمانکار و سوپروایزر مکانیک
راهبر جرثقیل معدنچی و متخصص حفاری سوپروایزر و متخصص اکتشاف نفت میکانیک ماشین آلات سنگین
مدیران رستوران و خدمات غذاایی متخصص فیزیوتراپی لوله کش  

 

 

 

 

کسانی که از طریق تخصص و حرفه قصد اقامت دائم در کانادا را دارند و دارای تخصص در یکی از شغلهای اعلام شده باشند؛ دارای تحصیلات و تسلط به زبان انگلیسی و فرانسه هستند و بتوانند مخارج زندگی خود و خانواده خود را تامین نمایند؛ در صورت کسب حداقل 67 امتیاز؛ می توانند برای اقامت دائم اقدام نمایند.

نحوه امتیاز دهی متقاضیان این دسته بر اساس شش فاکتور تعیین می شود:

الف - تجربه کاری: متقاضی باید حداقل در ده سال گذشته ؛ یک سال تجربه کاری موفق در یکی از شغلهای اعلام شده ؛ داشته باشد. جدول زیر امتیاز سنوات تجربه کاری را نشان می دهد:

تجربه کاری امتباز
یک سال 15
دو سال 17
سه سال 19
چهار سال 21

 

 

 

 

 

ب - تحصیلات: میزان تحصیلات یکی از فاکتورهای مهم برای متقاضیان این دسته است که میتواند حداکثر 25 امتیاز را نصیب متقاضی کند. جدول زیر نحوه امتیاز دهی را مشخص می کند:

میزان تحصیلات امتباز
مدرک فوق لیسانس یا دکترا با حداقل 17 سال تحصیلات تمام وقت 25
مدرک دانشگاهی در مقطع لیسانس با حداقل 15 سال تحصیلات تمام وقت 22
مدرک دانشگاهی در مقطع لیسانس با حداقل 14 سال تحصیلات تمام وقت 20
مدرک لیسانس و یا فنی حرفه ای با 13 سال تحصیلات تمام وقت 15
دیپلم و یا مدرک فنی حرفه ای با حداقل 12 سال تحصیلات تمام وقت 12
دیپلم دبیرستان 5

 

 

 

 

 

 

 

پ - میزان تسلط به زبان انگلیسی و فرانسه: متقاضی می تواند از این فاکتور حداکثر 24 امتیاز کسب کند. زبان اول 16 امتیاز و زبان دوم 8 امتیاز دارد. منظور از زبان اول؛ زبانی است که متقاضی به آن تسلط بیشتری دارد. میزان تسلط بر زبان انگلیسی و فرانسه با استفاده از آزمون آیلتس و یا تافل مشخص می شود.

ت - سن : سن متقاضی فاکتور تعیین کننده دیگری برای تعیین امتیازات متقاضی است. متقاضی حداکثر می تواند 10 امتیاز از سن بدست آورد. به جدول زیر توجه کنید:

سن امتباز
16 سال صفر
17 سال 2
18 سال 4
19 سال 6
20 سال 8
21 الی 49 سال 10
50 سال 8
51 سال 6
52 سال 4
53 سال 2
54 سال 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ث - داشتن پیشنهاد کار: متقاضی با در اختبار داشتن یک پیشنهاد کار و یا داشتن اجازه کار موقت که به تایید وزارت کار کانادا رسیده باشد؛ می تواند حداکثر 10 امتیاز کسب کند.

ج - وفق پذیری: در صورت تطابق مشخصات متقاضی با موارد اعلام شده در پرونده مطابقت داشته و متقاضی خویشاوند درجه یک مقیم کانادا داشته باشد؛ می تواند 5 امتیاز از این فاکتور کسب کند.